Катастрофа затрудни за няколко часа движението по магистрала "Тракия" този следобед. Ударили са се две коли на 167 км на магистралата посока Бургас, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 17:15 часа, пострадали няма. 

От Агенцията "Пътна инфраструктура" информираха, че движението се осъществява само в активната лента, а изпреварващата бе затворена. Около 20 часа движението бе възстановено.

Това е втора катастрофа на магистралата за днес. Преди обед имаше инцидент преди разклона за Раковски, в посока Бургас, който отново предизвика задръстване. Движението бе регулирано от полицията. При инцидента имаше само един участник в движението, чието състояние не е ясно.

Сутринта имаше интензивен трафик на гранично контролно-пропускателният пункт "Кулата", където чакащите да преминат оставаха с часове.

Във връзка с трафика и войната по пътищата у нас, по-рано от МВР съобщиха, че през изминалото денонощие 31 души са били ранени при 24 тежки катастрофи в страната. В София от петък до събота са станали две тежки и 46 леки произшествия, при които има двама пострадали. Един от ранените е с опасност за живота. 

От началото на юни на територията на страната са регистрирани 174 тежки произшествия, при които са загинали осем души, а 217 са ранени. 

Продължава и акцията на МВР с акцент недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден полицията е установила 10 водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и петима - с над 1,2 промила, един е отказал тестване, съобщиха от пресцентъра на МВР. 

Общо 11 души са засечени да управляват моторно превозно средство под въздействие на наркотични вещества или техни аналози, трима са отказали тестване.

През последните 24 часа пътните полицаи са проверили 8498 моторни превозни средства и10 878 водачи и пътници. Съставени са 2327 фиша и 597 акта за установени административни нарушения (АУАН). Не са установени водачи, шофирали под въздействие на наркотични вещества или техни аналози. 

Действията на МВР в тази насока започнаха след тежката катастрофа на бул. "Черни връх" на 5 юли миналата година. При инцидента загинаха две млади момичета. На първа инстанция за катастрофата бе осъден Георги Семерджиев.