50-годишна шофьорка на лек автомобил Ситроен падна от 3 метра височина по таван в двора на къща на ул. "Енисей" в Хасково, съобщиха от полицията. Инцидентът станал около 20:30 часа във вторник.

Шофьорката Петя Иванова загубила управлението над автомобила заради несъобразена скорост

Снимка: БТА

Несъобразена скорост е причинила катастрофа в Хасково, твърдят от ОДМВР-Хасково. Шофьорката Петя Иванова е загубила контрол над колата, преодоляла телената ограда на частен дом и е паднала от 3 метра по таван в двора на къщата. Жената живеела на улица "Вакарел" и трябвало да вземе едно от децата си - петокласничка от занимания, съобщи "Хасково нет". Стопанката на къщата, в чиито двор паднал автомобила, Бела Христова и 90-годишната й леля чули шум и по-младата погледнала през прозореца. "През прозореца видях колата, която се беше спряла в оградата, но после се стовари по таван в двора", разказа Бела Христова. Дошли съседи и позвънили на спешния телефон 112. Пристигналите на място медици извадили пострадала жена, която била откарана в болница. От удара шофьорката е с комоцио, настанена е в хасковската болница, без опасност за живота.

Според полицията, жената не е съобразила скоростта

Снимка: БТА

Добре, че при падането на колата никой от нас не е бил на двора, иначе можеше да стане по-голяма беля, вайкаше се стопанката на къщата.

 

Собственичката на имота се чуди как шофьорката е оцеляла

Снимка: БТА