Трима души – двама мъже и една жена, са ранени при катастрофа между “Лада” и “Фолксваген” край Кочериново към 16 часа. Инцидентът е станал на главен път Е-79 в участъка София-Кулата при гарата на Кочериново. Сблъскали се лек автомобил "Фолксваген Голф" и "Лада" с кюстендилска регистрация. Ранените са откарани в Спешния център в Благоевград, предаде "Фокус".
Двамага мъже - Георги Алексов и Николай Михов, които са били в „Лада”-та, са само с комоцио, а съпругата на собственика на „Фолксфаген”-а Даниела Йорданова е с охлузване, предаде “Фокус”. . Мъжете, които са от Дупница, са настанени в неврологично отделение на Благоевградската болница, а жената бе пусната за домашно лечение след прегледа.
Причината за инцидента е, че Георги Алексов и Николай Михов излизали с „Лада”-та от черен път от землището на Кочериново, за да се включат в пътното платно в посока София. Точно в този момент по главния път се движел „Фолксфаген”-ът, управляван от Асен Димитров. До него на седалката била съпругата му Даниела Йорданова. Асен Димитров обясни, че не е предполагал, че шофьорът на „Лада”-та няма да го види. „Фолксфаген”-ът го ударил странично, след което минал през насрещното платно, прекосил през храстите и се спрял в един от тях. След удара „Лада”-та е застанала в насрещното платно.
На мястото на инцидента пристигна и директорът на ОД на МВР в Кюстендил Георги Джоглев, който случайно минавал покрай катастрофиралите коли. Той се запозна със ситуацията и продължи пътуването си. Към 18 часа движението по пътя беше възстановено. Двата катастрофирали автомобила бяха вдигнати от „Пътна помощ”, като през това време движението беше регулирано от представител на КАТ.
Катастрофа предизвика 5-километровата опашка в три колони на главен път Е-79 край Благоевград в час пик за завръщащите се от четиридневната почивка.