Произшествието станало около 8.10 ч. в участък от главния път Велико Търново-Стара Загора след разклона за с. Нацовци.

Лек автомобил "Ситроен" с варненска регистрация, пътуващ към Велико Търново, се блъснал в товарен микробус "Фолксваген", който се движел в насрещното платно. При удара на място загинал водачът на леката кола - 26-годишен от Разград.

Пострадал е и 42-годишен пътник в автомобила, който е откаран във великотърновската болница в тежко състояние, но без опасност за живота.

По първоначални данни произшествието е предизвикано от водача на леката кола, който се опитал да изпревари колона от товарни автомобили. Екипи на Гражданска защита и на противопожарната служба разчистваха пътния участък, който остана затворен за около два часа.

От полицията във Велико Търново съобщиха за още една тежка катастрофа, но без пострадали. Автовоз, превозващ коли БМВ на фирма "Сомат", се е преобърнал край Вонеща вода. Заради несъобразена скорост 41-годишният шофьор загубил управление на десен завой, излязъл от пътното платно и се преобърнал по стръмен наклон в дере на река Белица. Той е без наранявания, щетите се изчисляват.

Вижте снимки от катастрофата на Хаинбоаз