Камион навлезе в насрещното движение при 163 километър на АМ "Тракия", помете автомобили и се обърна. След което камионът е избухнал в пламъци. Органите на реда и огнеборците са пристигнали навреме, за да не бъде допуснато разпространение на пламъците, споделят очевидци.

Първоначално беше съобщено, че има 6 жертви, но по-късно беше уточнено, че те са 5. Пред bTV Бончо Славов от ОДМВР Стара Загора уточини, че ранените са петима, сред тях е и дете на две години и половина, което е с опасност за живота. То е от София, прибирало се е с родителите си от морето. Настанено е в болницата в Стара Загора заедно с останалите ранени. Детето е с тежка черепно мозъчна травма. Останалите пострадали са с леки наранявания. 

В момента пожарникари режат четирите автомобила, пометени от тир, съобщи TrafficNews. Тирът е с турска регистрация, предполага се по първоначална информация, че шофьорът е заспал. 

Тирът  блокира движението в района на 163 км в посока София. 

Снимка: bTV

Камионът е пътувал в посока Бургас, разцепва мантинелата и навлиза в насрещната лента за движение.

Според очевидци има ударени поне 5 коли. Оформила се е голяма тапа от автомобили.

На място са пристигнали екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ.

От АПИ съобщиха, че е въведен обходен маршрут в посока София: п.в. "Оризово" - Плодовитово - Поповица - път I-8 - Садово - път II-56 - п.в. "Войводино".

В посока Бургас движението се осъществява в една лента и се регулира от пътна полиция.

Снимка: bTV

Колоната от автомобили между разклона на Плодовитово и този за Чирпан е поне 10 километра.