Лек автомобил и камион катастрофираха на Прохода на Републиката. 

Сигнал за случая е получен тази сутрин около 7:24 ч. По първоначална информация са се ударили лек автомобил "Ауди", движещ се от Стара Загора към Велико Търново и насрещнодвижещ се камион, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Велико Търново.

Пострадал е водачът на лекия автомобил. Той е откаран за преглед във великотърновската болница. Причините за произшествието са в процес на изясняване. Движението в участъка непосредствено преди най-високата част на прохода се осъществява в едното платно. По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията апелират за шофиране с повишено внимание заради мъгла и обледяване в някои от пътните участъци във Великотърновска област.

 

Десет тежки катастрофи са регистрирани през последното денонощие в страната, няма загинали, 12 души са ранени, съобщава МВР на сайта си.

За София пътните инциденти са общо 22, няма загинали и пострадали хора.

От началото на месец януари тежките катастрофи са общо 111, жертвите на пътя са осем, а ранените - 159, показват данните на МВР.

Тази сутрин заради мъгла е ограничена видимостта в областите Видин, Враца, Велико Търново, Сливен, Плевен, Ямбол, Русе, Хасково, част от автомагистрала "Тракия" и край Бургас, съобщават още от МВР.