Областната дирекция на МВР във Враца издирва шофьор, който е блъснал и убил жена на един от ключовите булеварди в града, а след това е избягал.

Инцидентът е станал на 24 ноември около 17.30 ч. на бул. "Васил Кънчов". 57-годишната жена е пресичала неправилно на място, където няма пешеходна пътека. След удара, при който тялото й е изхвърлено на над 20 метра, водачът на лекия автомобил дори не спира, а продължава движението си и се укрива.

Пострадалата е транспортирана в МБАЛ “Христо Ботев“, но въпреки усилията на лекарите е починала. 

Според местния сайт "Булнюз" жертвата е 57-годишната Цветана Цекова, уважаван начален учител в СУ "Васил Кънчов" във Враца. 

На мястото на инцидента няма камери за наблюдение, което затруднява издирването на шофьора, съобщи bTV. В същото време мястото е използвано редовно от врачани за пресичане на булеварда. Затова и хората настояват да се постави пешеходна пътека, камери и още осветителни тела. 

"Всяка сутрин минавам от тук, за да заведа детето на детска градина, но няма от къде. И аз не искам да хвърча срещу колите с детето си, но иначе трябва да заобикаляме много далеч", казва една майка, която пред камерата на телевизията пресече неправилно булеварда.

"Става катастрофа при нерегламентирано пресичане на булевард "Васил Кънчев" в тъмната част на денонощието и на участък. Затова е станал този инцидент. Булевардът не е собственост на община Враца, а на областно пътно управление, до него граничи жп линия, която е собственост на НКЖИ. Ще обсъдим със собствениците на двете транспортни съоръжения каква възможност има допълнително да направим още регламентирани пресичания", заяви зам.-кметът на община Враца инж. Цветан Стоичков.

Разследването по случая продължава.