За инцидент с пострадали хора по време на работа в цех на военния завод "Арсенал"АД съобщи Районна прокуратура-Стара Загора, която е започнала разследване. Трудовата злополука е станала днес по обед, около 11:20 часа в Цех 130 на Завод 4 в Мъглиж.

Досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 134 ал. 3 от Наказателния кодекс - за това, че на 18.04.2022 г. в Мъглиж - завод 4, цех 130, е причинена средна телесна повреда на повече от едно лице - две жени, на 49 г. и 53 г., при изпълнение на дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Инцидентът е станал при работа на жените с капсулвъзпламенител, като се е получило възпламеняване на изделието, уточняват от обвинението. Възпламеняването се е ограничило само на едно работно място. Вследствие на това две работнички, съответно на 49 г. и на 53 г., са получили изгаряния. По-младата жена е получила и разкъсно-контузна рана, а другата й колежка е с фрактура на показалец и среден пръст на дясна ръка.

Пострадалите са откарани във филиала към Центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък.

Незабавно са започнати действия по разследването, разпитват се свидетели, запазено е местопроизшествието. Срокът за разследване е двумесечен, припомня старозагорската прокуратура.