Полицията в Твърдица е установила 48-годишна жена да управлява лек автомобил с концентрация на алкохол над три промила, съобщиха от областната полиция в Сливен.

Проверката е извършена в град Шивачево на 12 септември при специализирана операция по битовата престъпност и контрол по Закона за движение по пътищата.

Жената е управлявала лек автомобил "Ауди 80". Издаден е талон за медицинско изследване. Задържана е за 24 часа в Районното управление на полицията в Твърдица. По случая е образувано бързо производство, а автомобилът е бил отнет, казаха за БТА от пресцентъра на областната полиция.

Само преди 3 дни още една дама, още по-млада - само на 24 г., беше хваната с близо 3 промила алкохол. Тя привлякла вниманието, след като посред бял ден катастрофира на бензиностанция на бензиностанция на столичния булевард "Владимир Вазов" малко след 12 часа на обед.

"Жената подкара и удари автомобила, продължаваше да бута колата напред, мислех, че скоростите са ѝ блокирали. Тя беше неадекватна", разказа свидетел.

Пробата с дрегер показва внушителните 2.96 промила алкохол. "Махайте се! Псувам ви", казала шофьорката.