Двама мъже са спрели пиян шофьор в центъра на ловешкото село Българене, прибрали му ключовете, след което повикали полицията, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Ловеч.

Случката се разиграла в понеделник около 19 ч. Двамата мъже - на 56 и 64 г.,  влезли в ролята на граждански патрул и сигнализирали Районното управление на полицията в Ловеч за пияния водач.

Пристигналите на място униформени установили, че "задържаното" превозно средство е "Сеат", а шофьорът му е 50-годишен мъж от село Добревци, който освен това бил и неправоспособен. Пробата за алкохол пък отчела 2,48 промила.

Мъжът е задържан за срок от 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано бързо производство.

От полицията в Ловеч отчетоха, че в седмицата 20 до 26 август по пътищата в областта, в хода на специализирани полицейски операции са проверени 891 моторни превозни средства и 962 души. Установени са 601 нарушения, като са издадени 425 фиша, 104 акта за установени административни нарушения и са констатирани 72 случая на превишена скорост. Отнети са 8 свидетелства за управление на моторни превозни средства по причина неплатени задължения по Закона за движение по пътищата. По време на осъществените проверки на място на гражданите са връчени общо 64 електронни фиша.