Голям пожар се разрази в двора на ТЕЦ "Сливен". Огънят лумнал около 21:45 часа вечерта, като на място веднага са изпратени пожарни екипи. Задачата им обаче е изключително тежка, тъй като в Сливен духа изключително силен вятър, като е отчетена скорост на поривите от 40 м/с или над 140 км/ч, предава "Канал 3".

Запалили са се бали боклук, приготвени за изгаряне в специално съоръжение. Засега обаче не е известна причината да се възпламенят извън него.

Три екипа пожарникари се борят с пламъците, като основната им задача е да локализират пожара и да не допусна да достигне до съседната административна сграда на ТЕЦ-а. В района на централата се намират и няколко бензиностанции, както и предприятия, които допълнително може да усложнят обстановката.

Топлоцентралата се намира в промишлената зона на града, но силен пушек се разнесе из целия Сливен.

За момента пътят към ТЕЦ-а е отбит.

Пожар гори и във вилната зона в местността Батмиш, като с гасенето на пламъците са се заели местни жители, а пожарникарите са ангажирани с големия пожар край ТЕЦ-а.

По-рано пожар се разрази и в района на жп гарата на Сливен, който вече е загасен. Общо на осем сигнала са се отзовали сливенските огнеборци в рамките на деня.