Голям пожар лумна в покрайнините на Карнобат около 15 часа днес, когато се запалиха сухи треви и храсти. Говорителят на Областната дирекция на МВР-Бургас Цветелина Рандева съобщи за БТА, че няма данни за пострадали, а засегнатата площ е около 300 декара.

Пламъците първоначално обхванаха над 150 декара. Три противопожарни екипа бяха изпратени да се борят със стихията, която до късния следобед не бе локализирана заради силния вятър в района. Огънят обхвана и селскостопанска постройка, но все още не е ясно дали в нея е имало животни. Малко преди 20 часа пожарът бе ограничен. 

Предполага се, че пожарът е тръгнал от хвърлена цигара край обходния път на града. На мястото ще остане дежурен противопожарен екип. 

В Карнобат днес температурите достигнаха до 35 градуса на сянка. В цялата страна бе обявен жълт код заради горещините на 17 юли. 

Преди три дни 500 декара сухи треви и храсти изгоряха при пожар между бургаския квартал "Банево" и село Изворище. Съседните страни Гърция и Турция също се борят с пожари в днешния ден, като заради възникването на част от тях имаше задържани.