Пожар в около 700 дка гори между селата Еленово и Сокол, община Нова Загора, съобщиха от МВР. Огънят е тръгнал още снощи. Заради силния вятър пожарът се разраства бързо.  Военнослужещи от Центъра за подготовка на специалисти - Сливен със специализирана техника участват в гасенето на горския пожар, възникнал в борова гора, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната.

Пожарникари, горски стопани, доброволци и военнослужещи също участват в овладяване на огнената стихия между сливенските села. Към момента пожарът се развива на площ от около 700 дка, като част от него е върхов. Стихията е започнала от боров масив в землището на село Еленово. Със съдействието на местната власт в прокарването на просеки участва и частна земеделска техника. От 16,20 часа действията на наземните екипи се подпомагат от хеликоптер.

Действията на военнослужещите се ръководят от капитан Кирил Кирилов.

Затвориха и пътя Еленово - Сокол, понеже огънят е излязъл до платното, има и задимяване. Заради вятъра той е слязъл ниско долу.

Вятърът носи пламъците към близкото село Сокол. Пожарът бе овладян и с подръчни средства до първите къщи на село Соколово. Ситуацията остава сложна. За сега не се налага евакуация, успокои кметът на Нова Загора.

Снимка:bTV