Голям пожар бушува край бургаското село Изворище, съобщава БНТ. Няколко екипа на пожарната са на място.

Към момента горят сухи треви и храсти. В близост няма сгради или хора.

По данни на местни жители духа лек източен вятър, който насочва стихията към кв. Банево. За момента няма място за тревога, успокояват от пожарната.

Противопожарните автомобили обаче не могат да стигнат до епицентъра на огъня, тъй като местността е силно пресечена.

"Гори нагоре по пътя към вилната зона на Изворище. От "Банево" се вижда като една черта. И нагоре гори, права черта. И при нас даже пада пепел в момента. Пожарни постоянно хвърчат, чуваме ги през 5 минути. Паника няма. Ние, съседи сме излезли навън, но паника не".

Фронтът на огъня е много голям, но е далеч от населените места, каза директорът на РСПБ комисар Николай Николаев пред БНР: "Горят само сухи треви и храсти на площ около 600 декара. Няма в близост къщи засегнати, далеч е от Изворище и "Банево" или от гора. На този етап са само сухи треви и храсти. Не можем да кажем в момента в каква посока се движи пожарът. В няколко посоки се движи. Поляни са, баири. Имаме достатъчно коли и би трябвало да не достигне до гората".

От Държавното горско стопанство имат готовност да помогнат с екипи за гасене на огъня, а от Община Бургас са готови да изпратят водонски.

Само преди дни - в неделя следобед, в същия район отново бушува пожар.