Огромен кран падна върху строежа на метрото при комплекс "Червено знаме" на бул. "Шипченски проход", предаде БНТ. В момента на инцидента по булеварда са минавали две коли и трамвай, но за щастие кранът е попаднал между тях и като по чудо няма пострадали.

След инцидента кранът запречи бул. "Шипченски проход". 

От "Метрополитен София" заявиха, че машината не е била претоварена и сравнително скоро е преминала технически преглед. Отговорността за обезопасяването на обекта е на фирмата изпълнител.

"Кранът е вътре в обекта, а на платното е бил разположен камионът. Стрелата на крана е паднала на платното, понеже е разтоварвал товар, който се е намирал на пътното платно. Обезопасителните мерки са да не се допуска преминаване в момента на пренасяне на товар, преминаване на пешеходци. Да, автомобили са преминавали, но никой не е очаквал да се случи такова пречупване на стрелата", коментира Светослав Статев, началник управление инвестиционна дейност към "Метрополитен".  

През 2016 г. строителен кран падна върху бензиностанция на бул. "Никола Вапцаров" в София. При инцидента тогава пострадаха кранистът и две жени, които бяха приети в близката болница без опасност за живота.

Снимка: БНТ