Германският бизнесмен и милионер Райнер Шалер и семейството му са били на борда на самолет, катастрофирал в петък вечерта на път за летището в Лимон, пристанищен град на източното крайбрежие на Коста Рика, съобщиха днес местните власти, цитирани от Франс прес и БТА.

Източник от министерството на обществената сигурност на Коста Рика потвърди пред АФП, че "53-годишният Шалер, както и още петима души, са в списъка с пътниците на самолет, потънал в Карибско море".

Шалер е основател и главен изпълнителен директор на най-голямата германска фитнес верига "МакФит", с над 200 студия само в Германия, както и центрове в Австрия, Полша, Италия и Испания, съобщава германският вестник "Билд".

Сигналът за изчезването на самолета е подаден около 18 часа местно време в петък. Беше съобщено също така и за лошо време в района - отдалечена, слабо населена част на страната, покрита с гъста тропическа гора.

Мястото на инцидента е на 28 километра северно от Лимон близо до малкото крайбрежно градче Парисмина.

Заедно с Шалер като пътници в самолета са посочени неговият партньор и децата им, съобщи ticotimes.

Министерството на обществената сигурност провежда издирване и не съобщава дали са открити пътници - живи или загинали. Беше потвърдено само, че са намерени останки от самолет и багаж.