Аварията е възникнала вчера, вследствие на нерегламентирани изкопни работи, които довели до прекъсването на тръбата, съобщиха от БЕХ, предаде БТА.  В резултат на инцидента беше ограничено газоподаването за 33 индустриални потребители в София и Перник, сред които „Топлофикация София”, „Топлофикация Перник” (котел 5) и металургичния комбинат „Стомана Индъстри”. В 20.49 часа започна възстановяване на нормалните параметри на газоподаване, уточниха от холдинга.  Изтичането на природен газ в района на аварията е незначително, което не създаде риск за живота и здравето на намиращите се в близост хора и животни, както и за околната среда, категорични са от БЕХ.
Всички индустриални потребители в София и Перник бяха уведомени за аварията на газопровода на „Булгартрансгаз”, съобщи  по-рано Ангел Семерджиев, изпълнителен директор на компанията. Той уточни, че в подобни ситуации на авария се намаляват доставките на газ до приключване на аварийно-ремонтните работи. Не е имало оплаквания от страна на индустриалците за нарушеното газоподаване.
Според Ангел Семерджиев всеки потребител трябва да си поддържа аварийно гориво, за да може в подобни ситуации да превключи на друг вид гориво така че да не спира работата си. Това задължение е част от договора за доставка на газ, уточни той. Количеството газ, което е регистрирано като загуба тепърва ще се изчисли. Загубите са много малко.