Палеж унищожи 3 автомобила и създаде опасност за живущите в цял жилищен блок в централната част на Враца. Престъплението е извършено в първите часове на неделния ден, съобщи Нова тв.

Подпалвачът счупил прозореца на подземен паркинг, където били паркирани колите, хвърлил вътре запалителна течност и драснал клечката. Заради гъстия дим и потенциалната опасност за живота на хората от новата кооперация се наложи те да бъдат изведени.

Според очевидци най-напред са се чули гърмежи - към 2:15 ч. през нощта. "Два пъти нещо гръмна, помислихме, че изхвърлят кофите. Като погледнах през прозореца, видях, че от гаража излиза дим и тръгнах към паркинга", разказва мъж, чиято кола е била опожарена.

По думите на живуща в блока със семейството ѝ по най-бързия начин напускат блока, но за броени минути димът е стигнал до 6-ия етаж. "Не можахме да излезем, отидохме на терасата и сложихме мокри кърпи на вратите. Бяхме заложници в апартаментите си. На по-ниските етажи димът се просмука и по контактите", разказа тя.

Блокът е газифициран, а запален е бил целият подземен паркинг, така че е имало риск на живота за всички, обобщават жителите на сградата.