Теч от газови цистерни в композицията на товарен влак е бил установен тази сутрин на гарата край село Славяново, Поповско, съобщава Дарик.

"Тази спирка е възлова и от години тук се проверяват всички преминаващи влакове", разказа кметът на Славяново Васил Стоилов.

Малко преди 8:00 часа тази сутрин ревизорът на вагоните първо усетил миризмата на газ пропан бутан, а после установил и теча по образувалите се от конденза водни капки. Оказало се че изпуска кранът на цистерната, по която нямало пробойна.

Извиканите на място служители на полицията, пожарната и на Гражданска защита отцепили района и евакуирали хората на гарата и в близките постройки. Спряно е било и движението на влакове и коли по успоредния на жп линията път Попово-Антоново. Проверката на специалистите и отстраняването на проблема отнели около 40-50 минути, след което ситуацията се нормализира, разказа Васил Стоилов.

Секретарят на община Попово Владимир Иванов е информирал фирмата - собственик на влаковата композиция, която пътувала от Белослав към Костенец.

"Течът е овладян, няма регистрирано обгазяване и замърсяване на района. Населението е успокоено, няма напрежение", каза още Иванов.