Онкоболен затворник излезе на свобода и часове по-късно се самоуби. Тялото на 59-годишния Младен Младенов беше открито тази нощ на пътното платно на бул. "Христо Ботев" под Коматевския възел. Човекът в безпомощно състояние бил забелязан от минаващ наблизо млад шофьор, който подал сигнал на телефон 112.

Към мястото веднага са били насочени служители на Второ районно управление и екип на Центъра за спешна медицинска помощ. Полицаите и лекарите обаче само установили смъртта на мъжа. Малко по-късно на булеварда пристигнал и съдебен медик, който извършил огледа на тялото, съобщава "Марица".

Съмненията за пътно произшествие или убийство отпаднали бързо, тъй като в джоба на мъжа били намерени документите и парите му. Оказало се, че той сам се е качил на надлеза и се е хвърлил отвисоко с цел да се самоубие.

В понеделник Младен бил освободен от пловдивския затвор, където излежавал поредната си присъда за кражба, която му била наложена от Смолянския районен съд. Името му под тепетата се прочу това лято, когато на 12 юли сутринта закараният за прегледи в УМБАЛ "Свети Георги" затворник успя да избяга от седмия етаж на болницата.

Тогава стана ясно, че мъжът страда от тежко онкологично заболяване - рак на дебелото черво. Според непотвърдена информация той е страдал и от шизофрения.

Два дни по-късно беглецът беше заловен от служители на Трето районно на бул. "Марица" и се оказа, че през това време нощувал по пейки край Гребната база.

Младен беше върнат в затвора да доизлежи присъдата си, от която тогава му оставаха едва 4 месеца. Той многократно бил предупреждавал близките си и управата на тъмницата, че иска да посегне на живота си. Успял да изпълни заканата си, след като излязъл на свобода.