Електрически стълб е паднал и е премазал един автомобил, а на друг е нанесъл щети снощи в Пловдив. Инцидентът се е случил пред жилищни кооперации. Днес екипи на електроснабдителното дружество отстраняваха повредите в останалите без ток домове, предаде БНТ.

Инцидентът се е станал към 19.30 на улица "Порто Лагос" в квартал Кършака. Сигналът е подаден на телефон 112 от човек, живеещ наблизо.

"Аз подадох, защото живея в съседната кооперация на четвъртия етаж и чух едно тупане и погледнах и видях, че е паднал стълбът. Ако имаше човек, щеше го убие сигурно тук", разказа Христо Георгиев.

На мястото пристигат полиция, пожарна и екипи на електроразпределителното дружество, които отцепват района. Близо три часа продължават дейностите по вдигнаето на стълба, който премазва един автомобил и удря странично друг. Собствениците са категорични, че ще търсят правата си за възстановяване на щетите.

"Да, ще имам претенции, към ЕВН евентуално, защото стълбът е техен а аз заварвам, че стълбът ми е върху колата", каза Георги Вълчинов.

От електроразпределителното дружество потвърдиха, че стълбът е тяхна собственост. Те са започнали проверка за причините за инцидента, но по първоначална информация паднал голям клон върху проводниците. Относно претенциите, които собствениците на пострадалите автомобили ще предявят, от енергийното дружество заявиха, че те ще бъдат разгледани.