Джип БМВ с чужда регистрация се вряза с висока скорост в денонощен магазин в София, съобщиха очевидци на инцидента във Фейсбук групата "Катастрофи в София".

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК>>>

Сигналът за катастрофата е подаден около 22.50 часа снощи, а магазинът се намира на кръстовището на улиците "Дойран" и "Нишава".

На място са изпратени екипи на пожарната, полицията и Спешна помощ.

Според свидетелите шофьорът на джипа първо се е ударил в лек автомобил, а след това на задна скорост се е врязал във вратата на магазина.

Пострадали са двама от клиентите на магазина - мъж и жена. От центъра за спешна медицинска помощ в София съобщиха, че пострадалият мъж е на 48 години. Той е с контузия на таза и е закаран в УМБАЛСМ "Пирогов". На място е прегледана и жена на 47 години, която е с контузия на крака, но не се е наложило болнично лечение.

По информация на Нова телевизия водачът е американски гражданин. От ЦСМП уточниха, че 64-годишният мъж е закаран в кома в УМБАЛ "Св. Анна". 

По първоначални данни причина за катастрофата е прилошаване.

Снимка: Bulphoto

Щетите по магазина са големи.  

Двама души са загинали, а 31 са ранени при катастрофи в страната през последното денонощие, съобщиха от МВР. Тежките инциденти с жертви и пострадали са 26.

От началото на месеца при 129 пътнотранспортни произшествия са загинали осем души, а пострадалите са 160.

Снимка: Bulphoto

От началото на годината 497 души са загинали, а 8523 са ранени при 6345 катастрофи.

В София са станали четири тежки и 33 леки произшествия, при които има седем ранени.

Снимка: Bulphoto