Четирима тийнейджъри са били блъснати от автомобил Мерцедес на столичния бул. "Владимир Вазов", съобщи за Dir.bg говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ Катя Сунгарска.

Сигналът за инцидента, който е станал на кръстовището на булеварда и улица "Васил Кънчев", е подаден в 13.45 часа.

Снимка: Facebook

"Веднага сме изпратили три екипа, които са пристигнали на мястото за 8-9 минути. Децата се транспортират в "Пирогов", като едното от тях е с открита фрактура", допълни Сунгарска.

По думите й, пострадалите са на възраст между 15 и 17 години. 

Две от четирите деца, които кола блъсна по-рано днес, са изхвърчали от удара и са паднали в коритото на Перловската река. Едното от тях е с фрактура на кръста и няма чувствителност в крайниците, съобщава в. "24 часа".

Момиче на 15 г., което също е изхвръкнало от моста, е с отворена фрактура на стъпалото. Пострадало е и 17-годишно момче. То е с контузия на бодбедрицата, а момиче на 16 г. е със счупен глезен.

Шофьорът, който е на около 20 години, не е пострадал. Той каза, че е карал с 50 км/ч, но е бил засечен от друг автомобил.

Спътничката му, която изглеждаше изключително притеснена от инцидента, също обясни, че са засечени

След като е блъснал децата, шофьорът на Мерцедеса е изгубил управление и колата е паднала в Перловската река. Към момента няма информация дали водачът е пострадал. Според очевидци, той е минал на червено. След това се опитал да избегне удар с друг автомобил и помел тийнейджърите.  

Снимка: Facebook