Две жертви на пътя в столицата за една вечер. Загинаха двама пешеходци, докато са пресичали неправилно столични булеварди. Джип блъсна и уби мъж в Княжево, друг загина, пометен от трамвай в жк "Свобода".

Пешеходец на 55 години е загинал, блъснат от джип на столичния булевард "Цар Борис III" и ул. "Звездица" в квартал "Княжево", съобщава БТА, като се позовава на информация от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР).

Инцидентът е станал около 20:00 часа тази вечер на обръщалото на трамвай №5, разказват очевидци във Фейсбук, които твърдят, че загиналият не е пресичал на пешеходна пътека. Мъжът е починал на място след удара, информира полицията.

Линейка се е отзовала на сигнала буквално в същата минута на произшествието, тъй като е била пренасочена веднага от друг адрес, информира Нова телевизия по данни на "Спешна помощ". Медиците обаче само са констатирали, че човекът е издъхнал.

Собственикът на джипа е 33-годишен мъж. Предстоят тестове на водача на автомобила, уточниха от СДВР.

Няма информация движението в района да е затруднено.

Вторият инцидент е станал час и половина по-късно на бул. "Рожен", където трамвай е блъснал мъж около 21:40 часа.

Пешеходецът, на видима възраст около 40 години, буквално е бил премазан от трамвая, съобщиха свидетели на трагедията в кв. "Свобода", информира БНР.

Пешеходецът е пресичал шосето също неправилно на бул. "Рожен" и улица "Йордан Хаджиконстантинов - Джинот" в квартал "Надежда" - на място, на което няма обозначена зона за пешеходци и в тъмното буквално е изскочил пред трамвая.

Движението по бул. "Рожен" е спряно и спасителни екипи се опитват да извадят загиналия изпод мотрисата. На мястото има група на СДВР за огледи. По първоначална информация мъжът е бил в нетрезво състояние.