Две жени са загинали, а десетки са пострадали, след като висящ въжен мост над река Западна Морава в сръбското село Овчар баня се скъса, съобщи сайтът на "Свободен печат". Над двадесет души са паднали в реката, тъй като на моста е имало много туристи от Зворник, Босна и Херцеговина, уточняват сръбските медии.

След като са слезли от автобуса, хората веднага се втурнали към съоръжението. Никой не ги е предупредил за забраната да не се претоварва моста - на него не е трябвало да има повече от двама-трима души, които да спазват дистанция, предаде агенция RINA.

Хората са евакуирани и на място е имало линейка.

Мостът, който се срути днес сутринта, е любимо място за пикник на мнозина от град Чачак. Учудващо е, че този уикенд през него са минали няколкостотин души, а е в много лошо състояние, коментират сръбските медии.

"Дъските са изгнили, всяка стъпка е рискована и вие носите своята отговорност. Без никакъв знак или предупреждение хората пресичат и едва на половината път на този висящ мост виждат, че всяка следваща стъпка може да ги изложи на опасност. Липсват парчета от пода, плетената тел отстрани е скъсана. Състоянието на кабелите, които го държат, е много съмнително", разказва редовният посетител на Овчар баня Милован Ресимич пред RINA.