Жертвите на тежката катастрофа, станала на пътя София - Варна край Ябланица, в района на пътен възел "Стрелките", вече са две, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът за инцидента е подаден около 12.30 часа. Челно са се сблъскали полицейски патрулен автомобил "Опел Астра", в който са пътували трима служители, и лек автомобил "Рено Меган" с варненска регистрация с двама души.

На място е загинал 68-годишният шофьор на реното, а 66-годишната му спътница и тримата полицаи, пътували в патрулката са транспортирани в болница. Въпреки усилията на лекарите обаче жената е починала от нараняванията си.

Тримата служители на МВР са транспортирани във Военномедицинска академия. От лечебното заведение съобщиха, че единият от тях, който е на 40 години, е настанен в реанимацията с опасност за живота. Другите двама са с по-леки травми и ще се лекуват в отделенията по неврохирургия и гръдна хирургия.

Причините за тежката катастрофа все още не са известни. По първоначални данни, водачът на реното е  загубил контрол над автомобила, навлязъл е в насрещното платно и е последвал челен удар с полицейския "Опел Астра".

Отрицателни са пробите за тестване на алкохол на тримата полицейски служители, взета им е кръвна проба за анализ.

По случая е образувано следствено дело.