Две катастрофи с камиони на автомагистрала "Тракия" предизвикаха задръстване тази сутрин. Пътните инциденти са 80 и 37 км в посока София и станаха в рамките само на 90 минути.

Вижте снимки >>

Товарен автомобил с турска регистрация катастрофира малко преди 8:30 часа в района на 80-ия километър на автомагистрала "Тракия" в посока София.

Шофьорът, турски гражданин, е тестван с дрегер като пробата му е положителна - 1.79 промила концентрация на алкохол. Няма други участници в пътнотранспортното произшествие. Водачът не е сериозно пострадал. Задържан е за 24 часа, съобщи говорителят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

На мястото на катастрофата са изпратени екипи на сектор "Пътна полиция", зоналното жандармерийско управление в Пловдив, аварийно-спасителен екип на пожарната и линейка. Установено е, че тежкотоварният автомобил - влекач с полуремарке, се е преобърнал настрани. Той е с турска регистрация и се е движил в скоростната лента.

Магистралата е проходима в участъка, движението се регулира от "Пътна полиция". Движението се извършва в две пътни ленти, но въпреки това водачите да шофират с повишено внимание и с по-ниска от допустимата скорост, посочи Стоянов.

Катастрофата на 80 км

Снимка: Фейсбук групата "Тракия говори"

Час и половина по-рано шофьор на товарен автомобил е предприел маневра и е препречил движението на 37 км на автомагистрала "Тракия" в посока София около 6:00 часа тази сутрин, съобщиха от МВР.

Вследствие на маневрата, на пътното платно се е разпиляла биомаса. Докато платното се почисти, движението ще бъде ограничено. На място са екипи на "Пътна полиция", които регулират трафика. Обходният маршрут е по път I-8 от пътен възел "Мухово" до пътен възел "Ихтиман". Няма данни шофьорът да е пострадал.

Катастофата на 37 км

Снимка: Фейсбук групата "Виждам те ДАИ - България"