Българско гражданство, може би двойно, имат двама от пострадалите при катастрофата с автобус в Турция, каза генералният консул на България в Одрин Борислав Димитров в интервю за за bTV. Другите са с друго гражданство - има хора и от Иран, и от други държави, обясни той.

Единият от българските граждани, който е прегледан, е с леки наранявания. Направен му е ядрено-магнитен резонанс, след което е напуснал болницата. Другият не е приеман в болница, това знаем към момента, уточни Борислав Димитров.

Той каза още, че катастрофата е станала към 12:15 ч. вчера, десет минути след това са пристигнали медицински екипи - седем линейки, две специални превозни средства, екипи на полицията, на жандармерията и на пожарната.

В автобуса са пътували 14 души, 11 са ранени след инцидента. Двама от тях тежко, двама са със средни телесни повреди, а седем са с леки наранявания.

Пострадалите са прегледани и са приети в държавните болници в областния град Къркларели, посочи още генералният консул на България в Одрин.

По данни на Генералното ни консулство в Одрин, автобусът е пътувал в посока от Истанбул за Добрич, преобърнал се е на около 50 км от граничния пункт "Дерекьой" (Малко Търново), на територията на област Къркларели.