Двамата мъже, изчезнали в гората край поморийското село Козичино, са открити. Близо 30 души, сред които служители от звената "Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението" - Бургас и Поморие, Районни управления - Поморие и Несебър, Държавно ловно стопанство - Несебър и ловци от местната дружинка в поморийското село Козичино, бяха предприели действия по издирването на двама несебърлии, загубили се в гориста местност между селата Паницово, Козница и Козичино, съобщиха от МВР - Бургас.

Сигнал за изчезването на двамата несебърлии е подаден около 01.00 ч. на 28.11.т.г. от техни близки, като своевременно е сформиран спасителен щаб и са започнати издирвателни дейности. Опитана е връзка с мобилните телефони на двамата мъже, но същите вероятно са с паднали батерии, тъй като контакт не бе осъществен. Дейностите по издирване бяха силно затруднени поради влошените метереологични условия / обилен дъжд и гъста мъгла/, както и поради голямата площ на пресечения горист терен, който трябваше да се обходи пеша.

Спасителите бяха разпределени в няколко екипа, чиито действия се координираха от сформирания спасителен щаб, ситуиран в кметството на с. Козичино. По първоначални данни несебърлиите напуснали автомобила, с който се придвижвали около 16.30 ч. вчера, оставяйки го в близост до гората край с. Козичино.