Двама полицаи пострадаха при катастрофа до Националния двореца на културата в София. 

Пътният инцидент между няколко автомобила се е случил около 15:30 часа днес, като на място са изпратени три медицински екипа. 

Ранените са откарани във ВМА. Полицаите, мъж и жена, ще останат за наблюдение в Клиниката по неврохирургия, съобщиха от лечебното заведение.

Двамата са служители на сектор "Общинска полиция", научи Нова тв.

Тестовете на другия шофьор са отрицателни. Изясняват се причините за пътния инцидент. 

През изминалото денонощие в България са станали 17 тежки катастрофи 

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 17 тежки катастрофи, съобщиха от МВР. Един човек е загинал, а други 30 са ранени. В София са станали 20 леки и едно тежко пътнотранспортно произшествие. Ранени са трима.

При проверки, извършени днес, полицаите са установили 32- ма шофьори, употребили алкохол, както и 14 - наркотици или техни аналози. Това съобщиха от пресслужбата на МВР.

В рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 11 088 моторни превозни средства. Извършен е контрол на 10 897 водачи и пътници. Съставени са 2 933 фиша и 539 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни средства от неправоспособни шофьори.