За два случая на фатално блъснати от автомобили пешеходци съобщи МВР. При единия инцидент шофьорът е избягал и се издирва, при втория шофьорът е задържан.

Областната дирекция на МВР в Разград издирва автомобил, причинил пътнотранспортно произшествие и избягал от мястото на инцидента, съобщи говорителят на дирекцията Илияна Георгиева. Сигналът за тяло на мъж, открито в гориста местност по пътя между Киченица и Просторно, е получен в полицията около 11:20 часа днес, предаде БТА.

На място е изпратена оперативна група за оглед. По първоначални данни загиналият е блъснат от автомобил, който впоследствие е напуснал местопроизшествието.

Умоляват се гражданите, видели увредена отдясно кола или кола, замърсена с червено на цвят вещество, да сигнализират в полицията и да подпомогнат издирването на виновника, отбеляза Георгиева.

При другия инцидент е загинала жена, след като тази сутрин е била блъсната от лек автомобил на главния път в село Дреновец, община Ружинци. От видинската прокуратура съобщиха за БТА, че е установено наличие на алкохол в кръвта на водача, срещу когото са повдигнати обвинения и е задържан за 72 часа.

Задържаният мъж е директор на Дома за стари хора в село Дреновец, каза за БТА кметът на община Ружинци Александър Александров.

Кметът сподели, че загиналата жена и мъжът, с когото от няколко години живеела в Дреновец на семейни начала, са работели като кравари във ферма, намираща се в началото на населеното място.