40-годишен мъж, задържан в полицейския арест в Силистра, е открит мъртъв в килията тази нощ, съобщиха от Районната прокуратура в крайдунавския град.

Снощи 40-годишният М.И. от село Айдемир е бил задържан за 24 часа, след като на телефон 112 постъпил сигнал за упражнявано от него домашно насилие спрямо жената, с която живеел на семейни начала. Мъжът бил агресивен и полицейските служители го извели от семейното жилище.

Няколко часа по-късно - около 3,45 часа, полицай намерил задържания обесен. Незабавно по случая е образувано следствено дело. Извършен е оглед на местопроизшествието, назначена е съдебномедицинска експертиза. Следи от насилие не са установени.

"По данни на близки това не е първият опит на задържания за слагане на край на живота, а също така по данни на жената, с която е живеел, той е бил доста агресивен в продължение на много години назад, но тя не е подала сигнал", заяви  говорителят на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство, което както е процедурата е образувано за склоняване към самоубийство.

Работата по случая продължава, като разследването е поверено на следовател от Окръжния следствен отдел.