Ученичката, която пострада след спор в училище, остава в "Пирогов". Деветокласничката е приета в Спешната болница във вторник, след като е ударена в корема от момче от друг клас, съобщава Нова тв.

Това се случва в столичната гимназия по хранително-вкусови технологии. Инцидентът се случил преди началото на 5-я час. От ръководството на гимназията твърдят, че за първи път се налага линейка да влиза в училището, заради бит ученик. А според бащата на момичето това е третият път, в който посягат на детето му.

Причината за спора са момиче и момче. Трите девойки, които са влезли в спор с момчето, са заплашвали неговата приятелка. Той отправя предупреждение към тях да не я заплашват и възниква конфликт с обидни думи.

"Свидетели са само приятелките на момичето и приятелите на момчето, така че самата истина няма как да знам", каза директорът на Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии Нели Стоянова.

Информирано е и Трето районно управление. Образувана е преписка и в момента тече разследване.

Учителката на пострадалото момиче Росица Попова първа е разбрала за инцидента. "По-голямата част от класа след биенето на звънеца беше в класната стая. Две от момичетата излязоха набързо и ми съобщиха, че има бой. В този момент чух вик. Веднага излязох пред вратата на кабинета и я видях на земята. Много се притеснихме. Веднага се обадих на медицинското лице. Информирах директорката и по най-бързия начин сигнализирахме на Бърза помощ, защото наистина детето беше в лошо състояние", разказа Попова.

Майката на пострадалото момиче съобщи, че в момента дъщеря й е в стабилно състояние. "Следващите 24 часа също ще бъде под лекарски контрол и се надявам всичко да е наред", каза тя.

По думите й дъщеря й е имала и други конфликти в училище с физическа саморазправа, но за първи път, след конфликт, момичето влиза в "Пирогов".