Дете на видима възраст около 10 години загина, а възрастна жена е обгазена при пожар в жилищен блок в пловдивския квартал "Кючук Париж", район "Южен".

Сигналът за пожар в апартамент на осмия етаж на жилищен блок, намиращ се на на ул. "Пере Тошев", е подаден в 12.15 часа днес. Незабавно натам са се насочили четири противопожарни екипа, съобщиха от пожарната в Пловдив.

Огнеборците влезли в апартамента, където се намирали възрастна жена и дете. Те извадили детето от стаята, в която е било, и опитали да му окажат първа помощ, но пристигналият на място медицински екип е констатирал смъртта му.

Възрастната жена, която също е била в жилището, е обгазена. Тя е настанена в Клиниката по токсикология към УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. Жената е в увредено общо състояние с опасност за живота, съобщиха от лечебното заведение.

"Предприети са всички лечебни детоксични методи за нейното стабилизиране, но прогноза за изхода от интоксикацията е рано да се даде", коментира началникът на клиниката проф. д-р Светлан Дерменджиев, цитиран от БТА.

Пожарът вече е потушен, но на мястото все още има огнеборци, а полиция извършва оглед. Причини за възникването на огъня засега не се съобщават.

От Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" към МВР съобщиха по-рано, че през изминалото денонощие пожарникари в страната са загасили 176 пожара.