31-годишен мъж е загиналият при тежката катастрофа, станала снощи на пътя между Плевен и Ловеч, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал в 19.22 часа при разклона за село Ралево.

При движение към град Плевен, на заснежен и непочистен пътен участък, водачката на лек автомобил "Шевролет Каптива" – 40-годишна плевенчанка, е изгубила контрол над управлението. Автомобилът се е завъртял, навлязъл е странично в лентата за насрещно движение и там е ударен в лявата странична част от "Крайслер Вояджър“, управляван от 55-годишен мъж от Ловеч.

При сблъсъка на място е загинал 31-годишен плевенчанин, пътувал на задната лява седалка в шевролета. Останалите пътници в същия автомобил са транспортирани в плевенската болница.

37-годишна жена е с фрактура на ръката и е настанена за лечение в Клиниката по ортопедия. 10-годишно момиченце е в нервохирургията, а лекарите се борят за живота му, а друго 4-годишно момиченце е прегледано и освободено без наранявания.

Водачът на крайслера също е с фрактура на ръката и е в клиниката по ортопедия. Той и шофьорката на шевролета са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите им са отрицателни.

Уведомен е дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство.