Петгодишно дете и трима мъже са тежко пострадали в катастрофа на пътя София - Варна, край ловешкото село Малиново, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч.

Инцидентът е станал около 16.30 часа след челен сблъсък между два леки автомобила. Единият от тях е навлязъл в насрещното платно, за да избегне сблъсък с движещи се пред него други два леки автомобила.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Ловеч съобщиха за БТА, че четиримата пострадали са с тежки комбинирани травми. Двама от тях се транспортират за лечебно заведение в Плевен, като единият от тях е с опасност за живота. Останалите двама все още са в ловешката болница, но също ще бъдат транспортирани.

Тази сутрин цистерна с олио се обърна на АМ "Тракия", ТИР и циментовоз се удариха челно. Пътният инцидент е станал минути преди 15 часа на стария път, в участъка под виадуктите на Витиня, посока София. Катастрофа затрудни движението по пътя Велико Търново - село Самоводене, в посока Русе, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР в областния град. Ранен бе румънски шофьор.