Бившият служебен здравен министър и анестезиолог д-р Мирослав Ненков е пострадал вчера при пропадане в дупка на тротоара на ъгъла на столичния бул. "Васил Левски" и ул. "6-ти септември". По-притеснителното по думите му обаче било, че часове след инцидента въпросната дупка не била обезопасена от съответните институции. В следобедните часове днес стана ясно, че мястото е обозначено.

В неделя вечер за случая съобщи във Facebook водещият на "Дарик Кафе" Михаил Дюзев. От публикацията става ясно, че докторът е пропаднал в дупката с единия крак. След обаждане на спешния телефон 112 го уверили, че ще изпратят екип от общината да обезопаси мястото, но 4 часа по-късно действия още не били предприети.

Тази сутрин в "Дарик Кафе" д-р Ненков разказа подробности.

"Отивайки на събитие в хотел в близост вчера по обед, видях на тротоара капак от кофа за боклук, който реших да преместя, за да не се спъне някой. Отместих го с крак и не разбрах какво стана. Озовах се на земята с единия крак, потънал до над коляното в тротоара. Изпуках си коляното на плочката и чак не можах да повярвам какво се случва. Оказа се, че под капака има педя и нещо широка дупка, а колко е дълбока не знам, тъй като кракът ми не стигна дъното". 

В момента д-р Ненков е с травма на едното коляно, което по думите му било оперирано наскоро. "Не е въпросът обаче в моята травма, а да бъдат взети мерки преди да се стигне до наистина сериозен инцидент", подчерта той. По думите той се обърнал първо към институциите, преди да потърси медиите. 

"Обадих се на 112 и предадох сигнала. Влязох на мероприятие в близкия хотел, където бях два часа. Като излязох капакът пак беше отгоре. От 112 ми потвърдиха, че са предали сигнала. Обадих се на телефон на дежурния за неспешни случаи в Столична община. Получих и имейли, че сигналът е подаден за обработка, но дупката си беше необезопасена и тази сутрин".

От близкия хотел пък подали сигнал за дупката още преди две седмици.

В момента опасният участък от тротоара е обезопасен, предаде БНТ. От дирекция Аварийна помощ и превенция към СО са поставили и предупреждение "Не преминавай".