Мъж на 55 години е намерен починал тази сутрин в района на Петте кьошета в центъра на София. Сигналът за това е получен в 9.45 ч., заявиха пред Нова тв от столичната Спешна помощ.

Оттам обясниха, че става дума за бездомен човек, обитавал района от известно време. Посещаван е бил от спешните медици през нощта, но отказал тяхната помощ.

По данни на НИМХ минималната температура тази сутрин е била минус 6 градуса.

За още един инцидент в района на столицата, за щастие - без жертви, съобщи кметът Васил Терзиев

"Искам да благодаря на екипите на Столичната община и на пожарната, които помогнаха на баща с диабет и дъщеря му, които бедстваха в Ловния дом на Витоша. На телефон 112 получихме сигнал за това в ранния следобед вчера. До Ловния дом не можеше да се стигне поради двуметровия сняг. Паднал бор препречваше пътя на пожарникарите. Ситуацията беше много сложна и екипите ни работиха над 4 часа, за да разчистят пътя на спасителите. С помощта на фадрома от столичния Инспекторат, семейството успя да слезе с автомобила си до София. През почивните дни общо 15 души, сред които и четири семейства с деца - едното с медицински проблем, бяха спасени от екипите на Дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община. За извозването им е използвано специализираното АТВ на Дирекцията", написа столичният кмет във Фейсбук.