Шофьор на лек автомобил БМВ блъсна три паркирани коли и един микробус заради висока скорост, несъобразена с мократа заради падналия дъжд настилка, съобщи местният сайт XNews.bg

Инцидентът е станал в следобедните часове на хасковския бул. "Съединение" в района на складовете за търговия на едро. Мощният автомобил е идвал от жп прелеза и на завоя на булеварда водачът е изгубил контрол върху управлението. БМВ-то поднася и се удря в три паркирани коли и един микробус.

На място са изпратени екипи на полицията. При инцидента няма пострадали хора, но по автомобилите са нанесени материални щети. 

Шофьорът на БМВ-то беше тестван за алкохол, но резултатите са отрицателни. За кратко движението в едната лента на булеварда бе затруднено.

В рамките на изминалия ден са установени общо 42 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол, съобщи МВР. От тях 24 са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 18 - с над 1,2 на 1000, а петима са отказали да бъдат тествани. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 12 водачи, двама са отказали тестване.

Проверени са 7932 моторни превозни средства, 10 362 водачи и пътници. Съставени са 1945 фиша и 580 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.