Автобус с деца катастрофирал край омуртагското село Пъдарино, няма сериозно пострадали. Пътният инцидент е регистриран около 11:30 часа. Лекари от Многопрофилната болница в Търговище преглеждат пътувалите в автобуса, съобщи изпълнителният директор д-р Иван Светулков пред БТА.

В автобуса са били 36 деца от Добрич, които са пътували към Копривщица. При прегледите е установено, че няма тежко пострадали. Децата са уплашени, имат охлузвания, посочи Светулков.

По думите му по-сериозно е състоянието на един аниматор, който е останал затиснат между седалките. Направени са му снимки и скенер. Има съмнения за счупване на двете подбедрици, изследванията на пациента продължават. Има и една учителка с прорезна рана.

"Автобусът е самокатострофирал по неизяснени до момента причини. Всички деца са изведени, няма пострадали между тях, само и единствено има едно момче, което е на 16 години. Оказана му е нужната помощ. В момента уточняваме какво точно е било това момче, тъй като твърдят, че е бил аниматор, който е занимават децата в автобуса. Но все пак то е на 16 години. Ние сме уведомили Инспекцията по труда, за да видим какъв точно е този човек", съобщи вътрешният министър Калин Стоянов.

От Регионалното управление на образованието - Добрич посочиха, че децата са шестокласници от училище "Любен Каравелов". Екскурзията е преустановена и всички деца ще бъдат върнати обратно в Добрич.

Автобусът е управляван от 69 годишен мъж. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Дежурният в Областно пътно управление в Търговище съобщи, че след произшествието автобусът е изтеглен. Причините за инцидента се изясняват. Движението в участъка се осъществява нормално.

Това е втора катастрофа с автобус деца, след като вчера имаше подобен инцидент в София. Тогава автобус с деца от Кърджали и такси катастрофираха около 16 часа в района на гара "Пионер". При сблъсъка ранен беше само шофьорът на таксиметровия автомобил. Той получи леки порезни рани и бе откаран в УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ".