Автобус на градския транспорт в София се заби в ограда на столичния булевард "Александър Малинов" в квартал "Младост". За инцидента съобщи потребител във Facebook групата "Катастрофи в София". Превозното средство се е движило по линия 88. 

Сигналът за инцидента е подаден около 9 часа. Автобусът е преминал през средните заграждения, минал е в насрещното платно за движение, където се е ударил в лек автомобил. При инцидента няма пострадали хора, нанесени са само материални щети. 

Според очевидци вероятната причина за произшествието е, че на шофьора му е прилошало. Той е откаран в съзнание за преглед в болница. От Столична община заявиха за БНТ, че шофьорът е спазил почивките по регламент и не може да става дума за преумора. 

Екип на полицията е на място, където извършва допълнителен оглед на произшествието. Движението и в двете посоки по бул. "Александър Малинов" е затруднено.

По-рано тази сутрин шофьор, изгубил контрол над управлението на своя "Мерцедес", удари няколко паркирани коли на столичния булевард "Пенчо Славейков" срещу Александровска болница. Автомобилът е с италианска регистрация, а според свидетели шофьорът е карал с висока скорост. 

Сигналът за инцидента е подаден около 6 часа. На място са изпратени екипи на полицията. Пробата с дрегер на шофьора е показала 0.53 алкохол. Нанесени са сериозни материални щети на редица коли, а пътник в "Мерцедес"-а е откаран в болница със съмнения за счупена ръка. 

Пътят се разчиства, а движението се осъществява само в едната лента. 

Причините за катастрофата се изясняват.

Катастрофата на бул. „Пенчо Славейков” в София

Стопкадър NOVA

За последното денонощие в София са регистрирани пет тежки и 24 леки произшествия, при които е пострадал един човек, съобщиха от МВР.  

30 са тежките катастрофи в страната за последните 24 часа, като за щастие, загинали няма. Пострадали са 41 души.

От началото на юли в България са регистрирани 672 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 50 души, а 893-ма са пострадали. Жертвите при пътни инциденти от началото на годината у нас са 275.