33-годишен мъж от петричкото село Ключ е в неизвестност вече пети ден. Близките му и местните хора го издирват навсякъде, но следа от него още няма.

Александър Раков е в неизвестност от 30 декември. Той е рус, слаб и със сини очи. Висок е около 1,70 метра, тежи 70 килограма и няма достъп до социалните мрежи.

За последно е забелязан на автобусна спирка в село Долна Рибница на 1 януари. Информацията за изчезналия мъж бе публикувана в обществените мрежи, а в селото започнаха акция за откриването му.

"Прибрах се на 1 януари от чужбина и тогава разбрах за инцидента, но не знам при какви обстоятелства е станал и какви са причините за изчезването на брат ми", разказа брат му Борислав пред NOVA.

"Последно знаем, че е бил в село Долна Рибница, но на спирка или къде, не знам. Ходихме да го търсим там, тъй като получихме сигнали, но не го открихме. Цяла вечер бяхме там, претърсихме параклиси, оранжерии, но напразно", добави Борислав.

По думите му брат му имал навика да излиза и да отсъства. Преди година живеел в София.

"От една година си е тук в Ключ и не знам по каква причина напусна София, след като е учил там и е живял повече от 15 години. Беше потаен, не споделяше много", каза още Борислав.