Гейзер с вряла вода и височина 20-25 метра бликна в центъра на Плевен. Разбита е част от главна улица на града. 

Инцидентът стана около 11.30 часа на ул. "Димитър Константинов".

Става въпрос за авария на централен тръбопровод на "Топлофикация", съобщи главният инженер на Община Плевен инж. Владислав Иванов, който е сред първите пристигнали на мястото.  Кадри на потребители във Фейсбук групи показват водната струя.

"Гейзер от вряла вода и камъни, с над 100 атмосфери налягане. След което остана двуметров кратер, от изхвърленият асфалт и камъни...", споделя очевидец на случая в социалната мрежа.

След аварията кметът Георг Спартански спешно свика оперативно заседание за преодоляване на последствията. Пострадали хора няма, нанесени са щети на няколко паркирани в близост автомобила, които ще бъдат възстановени от застрахователните компании.

На място е извършен оглед на пораженията и вече стартират първите възстановителни дейности. Тръбопроводът ще бъде ремонтиран от ТЕЦ - Плевен, асфалтирането ще извърши общинското дружество "Инжстрой".

Издадена е заповед от кмета Георг Спартански за временна организация на движение. По време на строително-монтажните работи движението на пътни превозни средства по ул. "Димитър Константинов", в участъка от кръстовището с ул. "Св.св. Кирил и Методий" до кръстовището с ул. "Иван Вазов", ще бъде затворено и пренасочено по обходен маршрут, гласи заповедта.

Въведен е и алтернативен маршрут за градския транспорт, който важи за тролейбуси с номера 33, 7, 7А, 1, 31. Идващите от Моста или Девети квартал тролеи по посока "Сторгозия" ще завиват след спирката при Община Плевен по ул. "Св.св. Кирил и Методий", ще преминават по бул. "Христо Ботев" и, спускайки се по бул. "Русе" и ул. "Иван Вазов", ще се включват в основното си трасе. Същият маршрут ще се използва обратно от "Сторгозия" в посока Моста или Девети квартал. Двете спирки в района на аварията - при Професионалната гимназия по облекло и срещу нея, няма да се използват до възстановяване на движението в района. Гражданите трябва да използват спирките в посока до и от "Дружба" - съответно при Основно училище "Цветан Спасов" и срещу нея.

Заповедта е в сила до 20 септември.