15 тежки катастрофа затвориха пътища в страната, съобщиха от МВР. И това са данни само за ПТП-ата, станали до ранния следобед днес.

Пътят Габрово - Трявна в района на село Жълтеш е затворен заради катастрофа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Габрово. Инцидентът е станал този следобед на влизане в село Жълтеш от Габрово. Автомобилът се е обърнал по таван. Движението остава затворено заради извършване на оглед и установяване на точните причини за инцидента.

От полицията в Габрово призовават водачите на пътни превозни средства да се движат с повишено внимание по пътищата в есенния сезон, налице често са мъгли, намалена видимост и хлъзгави пътища.

Шофьор загина след удар в кола на пътя между Горна Оряховица и с. Козаревец, а заради сблъсък между два тира е спряно е движението между Велико Търново и Русе при с. Поликраище, съобщиха за БТА от Областната дирекция на МВР (ОДМВР) - Велико Търново.

При катастрофата на пътя между Горна Оряхово и с. Козаревец, между два леки автомобила, е пострадал и другия шофьор, който е откаран в болница във Велико Търново. Инцидентът е станал  към 10 часа днес

На обяд последва катастрофа с два тира, която доведе до затварянето на главния път Русе-Велико Търново край с. Поликраище.

От полицията във Велико Търново уточниха, че причините за катастрофите се изясняват. Те апелираха шофьорите да бъдат внимателни, защото всички пътища в областта са мокри заради валежите от последните часове.

Тежка катастрофа стана и на пътя Монтана - София в участъка между селата Благово и Боровци, един човек е ранен. Полицейски екипи пренасочваха движението по обходни маршрути.

Вижте снимки >>

Сблъсък между лек автомобил и бус възникна и на един от най-старите мостове в България. Инцидентът е станал на най-високата част на Кадин мост, изграден над река Струма в село Невестино.

"Пътна полиция" призовава участниците в движението по пътищата да съобразяват поведението си с атмосферните условия заради усложнената метеорологична обстановка на места в страната, съобщиха от МВР. Все още на много места в западната част от България вали дъжд, а в източната духа силен вятър, което е предпоставка за попадане на клони на пътните платна. Апелът към водачите на пътни превозни средства е да намалят скоростта си на движение и да осигурят по-голяма дистанция спрямо останалите участници в движението.

По данни от пресцентъра на Областна дирекция на МВР - Кюстендил няма пострадали хора. Нанесени са материални щети на двете превозни средства. Произшествието е обслужено по КАТ. Бусът е на частна охранителна фирма. За кратко преминаването през моста е било преустановено.

Кадин мост е построен през 1470 година. Дължината му е около 100 метра, а широчината 5 метра. През 2021 година мостът беше реновиран. Беше премахнат асфалтовият пласт и се нареди калдъръм с идеята мостът да бъде пешеходен. След недоволство от страна на местното население, върху моста бяха наредени павета, а движението на моторни превозни средства - възстановено. Проблем в преминаването по Кадин мост е никаквата видимост при високата му част, коментират водачи.