Най-малко 20 души, сред които 15 полицаи и две деца, са ранени при бомбения атентат, извършен от жена камикадзе, в Тунис - първият в столицата от 2015 г., предаде Франс прес.

По-рано бе съобщено за девет ранени - осем полицаи и един цивилен гражданин. Никой от тях не е пострадал тежко и повечето са останали в болница само за кратко, уточни късно вечерта пред АФП говорител на дирекцията за национална сигурност.

"Това е трагедия", заяви президентът Бежи Каид Есебси в Берлин, където бе на посещение. "Мислехме, че сме изкоренили тероризма, но той още присъства в сърцето на столицата", продължи президентът.

Жената се е самовзривила в близост до полицейски коли на централния булевард "Хабиб Бургиба", съобщи говорителят на министерството на вътрешните работи Софиен Зааг.

По данни на туниския скайт "Директ енфо", цитиран от ТАСС, тя се казва Муна Гебла, родена през 1988 г. в Сиди Адуан, област Махдия, и е носела колан с малко количество експлозиви.

При обиска в дома й били намерени планове за нападението. Според съседи младата жена започнала да се радикализира миналата година. Разследването е установило връзката й с Ислямска държава". Семейството й е задържано за разпит.