По-тежко пострадали са две 19-годишни момчета - единият е с политравма, а другият с контузия на главата и разкъсване на горната устна, съобщи "Фокус".
Те са в операционна зала в МБАЛ-Разлог и има опасност за живота им. Сравнително сериозно е състоянието и на 24-годишен мъж , който е контузия на главата и комоцио и на още едно момче на 21 години с политравма. Останалите шестима са по-леко пострадали.

Десетимата ранени са пътували в два автомобила - БМВ и Опел Корса, съобщи  директорът на полицията в Разлог Тома Добрев. Единият автомобил е пътувал от Благоевград за Разлог, а другият от Юруково за Благоевград. БМВ-то е с благоевградска регистрация. По петима души са пътували във всяка една от колите.

Тепърва ще се установява дали шофьорите са карали пияни, взета е кръвна проба. Двамата най-тежко пострадали са Алиш и Асан Факирски. Двамата са братовчеди, пътували са на задната седалка в „Опел”-а. Останалите осем пострадали след медицински преглед, са освободени. Със счупени кости на ръката е водачът на БВМ-то. „Опел”-ът се е завъртял на пътя, тъй като е било хлъзгаво, и се е ударил странично в задната врата, от лявата страна - страната на шофьора”, обясни Добрев. Тепърва ще се установява кой е причинил катастрофата.

Загуба на управлението е причинила тежката катастрофа, съобщиха от Областна дирекция на МВР в Благоевград. Инцидентът е станал в условия на силен снеговалеж. 19-годишният шофьор от с. Юруково, който е управлявал „Опел” е загубил управление и е навлязъл в лентата за насрещното движение. В резултат на това се блъска в лек автомобил ”БМВ”,  управляван от 25-годишния благоевградчанин.