По данни на оперативния кризисен щаб към общината до момента няма данни за пострадали. От щаба допълват, че има паднало дърво на изхода на града за Монтана, на главен път Е-79. Движението не е преустановявано. Екипи на Гражданска защита работят на мястото за отстраняване на дървото. Получени са сигнали за паднали дървета и в района на църквата "Св. Апостоли Петър и Павел", както и на още две улици в центъра на града.

Има данни за отнесена от вятъра гаражна клетка в квартал "Сениче", части от покриви на леки постройки, за паднали огради на строителни обекти. От щаба предупреждават, че има опасност хора да пострадат от вдигнати във въздуха предмети, включително големи парчета от покривни покрития и ламарини.
В централната част на града, на ул. "Никола Симов", са прекъснати проводници за електрозахранването, а по пешеходната зона силният вятър е скъсал на места светлинната украса.

Аварийни екипи възстановяват щетите, но хората трябва да са особено внимателни заради опасността по кабелите да тече ток под високо напрежение, уточни дежурният служител в кризисния щаб. Той допълни, че ураганният вятър е само в района на Враца и преминаващите през града трябва да са внимателни.