Детето беше транспортирано от Бургас със самолет, чиито курс беше заплатен от Министерството на здравеопазването, предаде bTV.  Преместването на момиченцето до София се осъществи по заповед на министъра на здравеопазването д-р Божидар Нанев след консултации с медиците от болниците в двата града. Транспортирането на детето струва 3500 евро без ДДС. 

Детето е играло със запалка, която е причинила запалване на дрехите и тежките обгаряния по тялото.

Около 19 часа снощи линейката с малката пациентка пристигна в клиниката по изгаряния към "Пирогов". 

По думите на дежурния лекар д-р Иван Трайков, момиченцето е с близо 40% изгаряния по цялото тяло. Не е изключено да са засегнати и дихателните пътища от пушека, отделен при горенето на дрехите на момиченцето, направени от изкуствена материя. То е на командно дишане, интубирано е и с реална опасност за живота, предаде БГНЕС.

Според проф. Огнян Хаджийски, шеф на секцията по изгаряния и пластична хирургия, е нужно време за стабилизация на детето. След това предстоят серия от операции, съобщиха от "Пиргов".

Детето е родено през юни 2006 година и се казва Лиляна Стоянова. То от ромски произход. Момиченцето е изоставено от майка си, която е проституирала, и е с неизвестен баща. Досега за малката се е грижил дядото. Той дал на Лиляна запалка, с която да си играе.