Обвинени в убийството на 15-годишния Джингиз Джамал, 13-годишния Джингиз Рушен и 16-годишния Сунай Кеазим са парнаджията на комплекса Хамди Али, бившият директор Светослав Дейов и семейство възпитатели, работело в социалното заведение. Това съобщи окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров, цитиран от Дарик.

Четиримата бяха задържани в събота вечер. Заедно с тях бяха арестувани и синът на парнаджията и негов приятел. Все още срещу тях няма повдигнато обвинение за съпричастност към смъртта на тийнейджърите.

Днес в Крумовград е обявен ден на траур. Няма информация кога трите момчета ще бъдат погребани, тъй като все още телата им не са освободени от моргата в Кърджали. По-късно в Крумовград ще пристигне заместник-министърът на отбраната Валентин Радев. Той ще инспектира района на бившето поделение и полигона край града. Очаква се резултатите от проверката да станат ясни на 8 декември. По БНР обаче зам-.министър Радев уточни, че смъртта на трите момчета е причинена от взривател на противотанкова мина.

По информация на Дарик поделението е закрито през 1999 година. През 2005 година то е било прехвърлено безвъзмездно на община Крумовград. По проект там трябва да бъде изградена автогара, улица на старите занаяти и паркови алеи. Инспекцията се налага като част от разследването, тъй като стана ясно, че децата са убити от детонатор на военна мина, който най-вероятно е бил изнесен от районна на поделението. Убитите деца са получили детонатора от парнаджията като заплащане за това, че са работили на нивата му.