Детето е на 10 години и се казва Станислав Цветков. Майката – Екатерина Цветкова, разказа пред “Фокус”, че синът й е бил в морето при жълт флаг, както и десетки други хора, и не е бил на ръба на зоната за плажуващи и за каране на джетове, каквато беше информацията след случилото се.
„Не е вярно, че детето е било на границата, където са минавали джетовете. То беше поне на 20-30 метра по-далеч. С мъжа ми бяхме на брега, с дъщеря ни, която е на година и 7 месеца, когато стана инцидента я къпехме на душа. Не сме изоставили сина си, просто за минути докато се занимавахме с малката, се струпаха хора, мъжът ми побягна към тях и каза - нашият син е ударен от джет”, разказа още жената.
Тя бе категорична, че след инцидента е  отказала всякакви интервюта, защото с бащата са били притеснени за състоянието на сина си, но на другия ден видели, че в медиите се тиражира невярна информация.
По думите й – след инцидента инструкторите с джетовете са се изпокрили. "Жената, която дойде да спасява сина ми, казва че собственикът на джетовете й е казал: бързо отивай на плажа, че блъснах едно дете", разказа още Екатерина Цветкова.
Тя уточни, че заедно със съпруга й са служители на МВР, от Сливен са и почиват в станцията на ведомството на Златни пясъци. Вчера е бил първият им ден на плажа, отишли в 9,30 часа, а в 10,30 ч се случил инцидентът. По думите й - синът й е бил най-много на 2-3 метра от брега, което означава, че джетът е дошъл много близо до хората.
"След като го удря джетът, синът ми потъва, след това се изтласква по някакъв начин и е бил почти на пясъка. Едни руснаци веднага ни помогнаха. Основните ни свидетели на практика са руснаци", добави майката.
Детето няма външни контузии, но може да има вътрешно увреждане, затова ще остане най-малко пет дни под лекарско наблюдение.
"Докторите са изключително добри, направиха скенер, рентген, ехограф, по няколко пъти, за което съм много благодарна", заяви каза Екатерина Цветкова. По случая е започнало дознание.